Starši se zlažejo stokrat na leto

Foto: Žurnal24 Le kaj skriva za navihanim pogledom? (Foto: Shutterstock)
Starši se svojemu otroku zlažejo približno stokrat v enem letu, kljub temu da njim to neprestano prepovedujejo.
Oglej si celoten članek

Britanska raziskava je pokazala, da kar 90 odstotkov staršev, ki svoje otroke skušajo naučiti, da ni lepo lagati, sami njim redno lažejo. Vsak tretji starš laže tudi učiteljem svojega otroka, saj ga skuša zaščititi. Dve tretjini anketiranih staršev pa je priznalo, da svoje otroke izkoristijo za izgovor, ko si želijo zapustiti zabavo ali ko zamujajo.

Bolj zaskrbljujoče je priznanje staršev, ki so povedali, da svoje otroke nagovarjajo k manjšim lažem, ki jih naj povejo učiteljem ob zamujanju v šolo ali kot izgovor za nenapisano domačo nalogo.

Raziskava je pokazala, da starši še vedno pripovedujejo zgodbo o Ostržku in njegovem nosu, ki raste zaradi laži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.