Stavimo, da kivijev ne jeste pravilno

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z olupkom ste v smeti vrgli tudi vitamine …
Oglej si celoten članek

Kako jeste kivi? Ga olupite? Ali ga prerežete in nato njegovo meso pojeste z žlico? Napačna je tako varianta A kot tudi varianta B. 

Novozelandci pojedo ves kivi – s kožo vred, saj ta vsebuje mnogo hranilnih snovi kot kalij, železo in vitamin C. Če boste naslednjič poskusili še kožo, je pomembno, da kupite bio kivije in da sadež dobro operete.

Kivi pa ni edini sadež, ki ga lahko pojeste z olupkom. V to kategorijo spadajo na primer tudi kakiji, ki jih večina olupi. Prav tako vam ni treba olupiti bučk, korenja, gomolja mlade kolerabe, kumar in redkvic.

Pred uporabo ta živila s krtačko operite pod mlačno vodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:27 5. November 2015.

    Še ena cvetka Irene Kolar!!! Naj kar je kosmat kivi, jst ga imam doma bio, pa ga niti v sanjah …

  • mph
    09:59 3. Maj 2015.

    Naj kar Kiviji jejo cele kivije. :-) Ok, za kaki, korenje, ... ampak ne za kosmat olup kivija. Brrr --- …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.