Stavimo, da ne znate pravilno speči pomfrija

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste poznali trik, s katerim pripravite popoln pomfri?
Oglej si celoten članek

V drugi epizodi kuharskega šova Masterchef Slovenije so se morali tekmovalci soočiti s pripravo popolnega pomfrija in pire krompirja. Pri pomfriju, katerega recept naj bi veljal za enega bolj preprostih, je veliko tekmovalcev razočaralo. Sodniki šova, Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi, niso mogli verjeti svojim očem. Tudi na družbenih omrežjih ni manjkalo komentarjev, češ da je priprava pomfrija zelo lahka.

Foto: Voyo Alma Rekić A na veliko razočaranje Alme, veliko tekmovalcev ni vedelo, da morajo krompir najprej blanširati in šele nato ocvreti v olju. "Blanširanje je zelo pomembno, ker krompirju s tem izločiš vodo in ga že termično obdelaš. Ko ga spečeš do konca, dobi lepo zlato barvo, je hrustljav in ne postane mehak. Blanširan krompir dobi skorjico, ki maščobi ne dovoli, da bi pronicala v notranjost. Če krompirja ne blanširaš, dobiš temnejši in bolj masten krompir," je pripravo pomfrija pojasnila Alma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:18 10. Marec 2017.

    Izgubili ste stavo! Kakšna je pa nagrada? Kam jo pridem iskat?<br />Namig: pomfri kupujem zamrznjen v trgovini, kjer je ŽE …

  • 17:22 10. Marec 2017.

    Zanimivo, samo naj mi nekdo za vraga (od novinarjev) napiše, kaj je to blanširanje!!

  • 17:07 10. Marec 2017.

    Kuhar Jamie Oliver je že to nekaj let nazaj pokazal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.