Ste obdani z lažnimi prijatelji? Preverite!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ste že kdaj imeli občutek, da se vaš prijatelj ali prijateljica ne veseli iskreno z vami?
Oglej si celoten članek

Zavist je lastnost negotovih ljudi in lahko zelo hitro uniči partnerstvo in tudi prijateljstvo. Včasih pa le težko prepoznamo znake, da nam nekdo zavida in ne privošči uspeha. 

Na kaj je treba biti pozoren?

1. Poniževanje 
Prijatelju poveste dobro novico, on ali ona pa se iz nje norčuje ali poskuša zmanjšati pomen vašega uspeha? Osebe, ki so zelene od zavisti, se ne znajo veseliti z drugimi.

2. Oponašanje
Nekdo, ki ga razjeda zavist, pogostokrat meni, da mora imeti vse, kar imate tudi vi. S ponavljanjem vam poskuša biti podoben, saj je oko vrgel na vaš položaj

3. Nenehno tekmovanje
Ko ste prijateljici sporočili, da ste končno našli sanjsko službo, vam ni čestitala, ampak vam je raje povedala, da je to njej uspelo že pred leti. Prijatelj, ki ves čas poskuša dokazati, da je boljši od vas, nima lepih namenov.

4. Poudarjanje vaših neuspehov
Pred leti vam je nekaj spodletelo, a prijateljica tega še vedno ni pozabila in vas na to redno opominja? S tem početjem dviga svojo samozavest in dobro počutje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:34 11. April 2021.

    Članek ni ravno ne vem kak biser. Me res zanima, kako dolgo si lahko prijatelj z nekom, ki ti venomer …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.