Ste vedeli, da ima Damjana Golavšek tako nadarjeno in lepo hčer?

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Le kje jo je "skrivala" 33 let?
Oglej si celoten članek

Taja Penič Golavšek, sicer hči naše znane pevke Damjane Golavšek, je pevka in skladateljica, ki deluje z imenom Taja Devi. In zakaj mnogi zanjo še nismo slišali? Ker je Taja do sedaj večinoma ustvarjala v tujini. Med leti 2014 in 2019 je kot pevka aktivno nastopala v mednarodni zasedbi elektronske glasbe Juno Reactor, s katero so prepotovali velik del sveta. Sodelovala je z artisti iz Rusije, Anglije, Španije, Izraela in Nemčije, skupaj so obiskali Ameriko, Japonsko, Francijo, Finsko, Litvo, Nizozemsko, Švedsko, Nemčijo, Madžarsko, Portugalsko, Avstrijo, Poljsko, Grčijo, skratka, koncertirali so vsepovsod.

Foto: osebni arhiv Taja Devi

Njeno najbolj nepozabno doživetje je bilo potovanje na Japonsko, kjer je ob spoznavanju zanimive kulture nastopila na treh koncertih leta 2015 in dveh leta 2016. "Japonska je prečudovita, nimam besed, da bi opisala prijaznost in spoštljivost prebivalcev in navdih, ki sem ga dobila ob obisku te nepozabne države! Popolni mir na ulicah, četudi jih je več tisoč skupaj. Ob prvi priliki se bom vrnila tja," pove. 

Taja se sedaj posveča pisanju lastnih melodij in besedil. Pravi, da je prišel čas za lastne projekte. Prvo pesem Naj srce žari, je napisala skupaj z Boštjanom Grabnarjem. To pa o svoji talentirani hčerki pravi njena slavna mama Damjana Golavšek: "Podpiram jo v vsem kar počne. Ima dober glasbeni okus, pa tudi poseben, ki ni ravno za širše množice. Zato še posebno rabi podporo, kadar se loti kakšnega projekta, da ve, da gre v pravo smer."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:41 24. November 2021.

    Mislim, da dami ne bo všeč, da jo vlačite po takem skrpucalastem portalu. Do zdaj je imela mir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.