Šteti znajo pri letu in pol

Foto: Žurnal24 Otroci princip štetja usvojijo že pred četrtim letom. (Foto: Shutterstock)
Rezultati avstralske raziskave kažejo, da znajo otroci pri letu in pol šteti vsaj do šest.
Oglej si celoten članek

Avstralska revija Proceedings je objavila rezultate raziskave, ki so pokazali, da se otroci pri 18 mesecih zavedajo principa štetja, čeprav naj bi ga usvojili šele pri štirih letih.

V raziskavi so dečke in deklice posedli v visoke stole pred zaslon, na katerem je bilo prikazanih šest rib. Ženska na zaslonu je pokazala na vsako ribo in ob tem izgovarjala številke od ena do šest, v drugem preizkusu pa je še vedno izgovarjala številke, a je izmenično s prstom kazala zgolj na dve ribi.

Otroci so prvi preizkus opazovali dlje časa, s tem pa so znanstveniki dokazali, da se otroci zavedajo, da štetje vsebuje premikanje od enega objekta do drugega, brez ponavljanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.