"Strah me je bilo, če bom zmožna odpeti"

Foto: Žurnal24 Boris, Maja, Mojca, Zdenka Keuca Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc, Matjaž Vlašič Foto: Žurnal24 Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak Foto: Žurnal24 Maja Keuc, Vanja Vardjan, Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana B Foto: Žurnal24 Andrej Hofer, Matjaž Vlašič, Maja Keus, Vanja Vardjan Foto: Žurnal24 Vanja Vardjan, Martina Majerle, Sandra Feketija Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc, Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak Foto: Žurnal24 Boris Keuc Foto: Žurnal24 Boris Keuc, Jacob Kapus, Andrej Hofer Foto: Žurnal24 Maja Keuc, teta, stric Foto: Žurnal24 Zdenka in Boris Keuc Foto: Žurnal24 Martina Majerle, Jacob Kapus Foto: Žurnal24 Boris, Maja, Mojca, Zdenka Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Veseli svatje, Maja Keuc Foto: Žurnal24 Veseli svatje, Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc, oboževalke Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc Foto: Žurnal24 Maja Keuc, teta
Maja Keuc se je včeraj okoli polnoči vrnila iz Düsseldorfa, kjer je več kot uspešno zastopala slovenske barve. Zdaj si bo privoščila nekaj počitka, že 20. pa jo čaka naslednji koncert.
Oglej si celoten članek

Vidno utrujena, brez glasu, a še vedno dobro razpoložena Maja Keuc se je včeraj malce pred polnočjo vrnila iz Düsseldorfa. Na Brniku so pevko pričakali starši in sestra Mojca, ki so 11 ur dolgo pot prevozili z avtom, ter njena teta in stric.

Ena izmed najlepših izkušenj v življenju
Kot je povedala Maja, ki je na glavi nosila trak v slovenskih barvah, darilo nekega Angleža, je bila zanjo to ena izmed najlepših izkušenj v njenem življenju. "Vsi skupaj smo si dokazali, da lahko zmoremo še več kot mislimo, da smo sposobni. V teh dveh tednih sem se zavedela, da je to vsekakor nekaj, kar si želim početi vse življenje na taki ravni. Trudila se bom, da bodo šle stvari samo še navzgor. Zelo vesela in srečna sem zaradi vse podpore Slovencev, ki sem je bila deležna. Mislim, da nam je uspela zelo lepa stvar," je dejala Maja, ki je od srede naprej z dekleti in drugimi člani ekipe v delovnem ritmu preživela po 12 do 14 ur.

Foto: Žurnal24 Veseli svatje, Maja Keuc
Glede na to, da je to dejansko moj prvi veliki nastop in da s tem nimam nobenih izkušenj, sem z nastopom zelo zadovoljna
 

"Super tim je bil. Vsi so se zelo trudili. Vsakemu izmed vas bi se rada še enkrat zahvalila za vse. Tudi mojim staršem, ki so prišli in stiskali pesti zame. Res sem jim zelo hvaležna. Bili so na vsaki moji vaji in potrpežljivo čakali name. Vsaka čast, da so to zdržali z mano."

Zmagovalna pesem ni nič posebnega
Očitno je podpora bližnjih obrodila sadove, saj se je Maji uspelo prebiti v finale in tam osvojiti solidno 13. mesto. Tudi sama pevka je bila z nastopom zelo zadovoljna.

"Glede na to, da je to dejansko moj prvi veliki nastop in da s tem nimam nobenih izkušenj, sem z nastopom zelo zadovoljna in tudi ponosna na svojo spremljevalno ekipo backvokalistk. Zaradi težav z glasom me je bilo zelo strah, če bom sploh zmožna odpeti. A ko enkrat prideš gor na oder in ni možnosti ne odpeti, pač odpoješ. Mislim, da nam je res uspela ena super stvar," je za naš portal dejala Maja.

O zmagovalni skladbi Running Scared pa ni našla preveč pohvalnih besed. "Nad zmagovalcem smo bili, če iskreno povem, vsi zelo presenečeni. Pesem ni slaba, ni pa nič posebnega. Zdi se mi, da je bilo ogromno boljših komadov."

Vsi si želijo zapeti z Majo
Maja je s svojim glasom navdušila številne glasbenike, tako da se ji v prihodnosti obeta kar nekaj duetov. Da bi zapela z njim, si želi tudi francoski predstavnik Amaury Vassili, a Maja za zdaj kaj več o tem še ne želi govoriti, dokler ne bo znanih več podrobnosti. "Odprlo se mi je ogromno duetov. Tako z evrovizijskimi tekmovalci kot z neevrovizijskimi. Mogoče se kaj od tega tudi uresniči," pravi Maja, ki ji bodo od vsega skupaj v spominu najbolj ostale zabave, interne fore, voznik, oba nastopa, vse vaje, ekipa, profesionalnost, organiziranost, občutki, skratka vse, kar je tam v dveh tednih bivanja doživela.

Odprlo se mi je ogromno duetov. Tako z evrovizijskimi tekmovalci kot z neevrovizijskimi.
 

Ponosni oče
Zelo ponosen na dosežek svoje hčere je bil razumljivo tudi Majin oče Boris, ki je pevko skupaj s soprogo in drugo hčerjo Mojco po 11 urah vožnje iz Düsseldorfa potrpežljivo čakal, da jo za nekaj dni odpelje domov. "Zelo sem ponosen nanjo. V živo je to res dogodek. Prejšnja leta smo to bolj ali manj spremljali po televiziji. Nismo se obremenjevali z rezultati, skladbami in podobnim. Pač smo pogledali in ocenili, kaj nam je všeč in kaj ne. Tokrat je bilo dosti bolj naporno, ker smo bili vsi malo nervozni, ali bo Maja zmogla, ali bo dobro izpadlo. Če povem čisto iskreno, meni sploh ni bil pomemben rezultat. Želel sem si samo, da v polfinalu odpoje, tako kot je treba, vse ostalo pa mi je bilo sekundarnega pomena. V finalu sem bil bistveno mirnejši, saj je bil velik uspeh že to, da je prišla v finale. Glede na kuhinjo in glasovanje je namreč vse skupaj malo čudno. Sicer pa mi je bila celotna ekipa zelo všeč. Bili so zelo enotni, fino so se imeli, trdo so garali in uspeh je temu primeren," nam je povedal oče, ki nam je zaupal tudi, kaj je Maji zaželel pred samim nastopom.

Foto: Žurnal24 Maja Keuc

"V sporočilu sem ji napisal, naj naredi to zase, vse ostalo bo že prišlo, naj zaupa svojemu glasu, ki je še nikoli ni pustil na cedilu, in naj uživa, če se le da."

Oče nam je zaupal tudi, kako so proslavili Majin uspeh. "Ko smo prišli v hotel, nas je tam z dvema peninama pričakal naš konzul Matjaž Pen. Popili smo ju, nato pa so punce, utrujene od napornega dne, odšle spat. Po finalu pa smo mi njih pričakali s penino. Mi smo šli kmalu spat, saj nas je čakala dolga pot domov, ekipa pa se je šla zabavat."

Fantu za darilo poklonila pesem
Ker je imel Majin fant Anže Zalar na dan finala ravno rojstni dan, so seveda nazdravili tudi temu. Keučeva je fantu za darilo posnela pesem, ki je je bil ta zelo vesel, nato pa so se z ekipo zabavali vse do jutranjih ur.

Po končani novinarski konferenci so pevki glasbeno dobrodošlico pripravili Veseli svatje, nato pa se je Keučeva posvetila še svojim oboževalcem, ki so nanjo na letališču čakali več ur, in jim podelila avtograme oziroma se z njimi slikala. Okoli pol dveh pa z družino le krenila na dve uri dolgo vožnjo proti domu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.