Stranišče spremenili v lokal

Foto: Facebook Attendant Cafe London Foto: Facebook Attendant Cafe London Foto: Facebook Attendant Cafe London Foto: Attendant Cafe London Attendant Cafe London Foto: Attendant Cafe London Attendant Cafe London Foto: Attendant Cafe London Attendant Cafe London Foto: Attendant Cafe London Attendant Cafe London
Si predstavljate, da bi se na kavico in slasten sendvič odpravili kar v javno stranišče? Če se vam zdi zamisel zanimiva, se morate odpraviti v London.
Oglej si celoten članek

Javno stranišče zraven podzemne železnice v Londonu je po več letih propadanja spet zaživelo. A ne kot stranišče; novi lastnik Peter Tomlinson si je zamislil, da bi prostor, v katerem so moški nekdaj opravljali potrebo, spremenil v lokal. Poimenoval ga je Attendant.

Obnova zapuščenega stranišča je stala okoli sto tisoč funtov, lastnik pa si je zaželel, da bi prostor ohranil prvotni videz in detajle, ki jih je imel do tedaj. Keramični pisoarji v viktorijanskem slogu so se tako spremenili v pult oziroma mizice za obedovanje, tudi ploščice so ostale enake.

Seveda je vonj po starem stranišču zamenjal takšen po kavi, prigrizkih in pecivu, bojazen, da bi bil prostor nehigieničen, pa po številnih razkuževanjih in delu čistilnih servisov ne obstaja več.

Lokal, ki je odprt nekaj mesecev, je že postal priljubljena točka turistov. Ga boste obiskali tudi vi? Preden pa se odpravite na kavico in kolaček v nekdanje stranišče, si utrinke iz lokala oglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.