Strokovnjakinja: "Urški manjka le suknjič"

Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša, janez janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek janez janša, Ban Ki Moon Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša, janez janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša Foto: Anže Petkovšek urška bačovnik janša
Urška Bačovnik Janša je na sprejemu generalnega sekretarja ZN Ban Ki Muna blestela v trendovski modri obleki, nas pa je zanimalo, ali je njena oprava dogodku primerna.
Oglej si celoten članek

Za komentar smo povprašali Leo Pisani, strokovnjakinjo za kulturo oblačenja, ki je še enkrat potrdila, da je današnja podoba Urške Bačovnik Janša estetsko usklajena. "Soproga premierja je zelo lepa ženska in bi bila zlahka prva na lestvici najlepših soprog premierjev na svetu," pravi Pisanijeva in dodaja, da Urška vedno izbere oblačila in barve, ki ji pristajajo, sodobni in umirjeni kroji pa govorijo o njenem izdelanem slogu. "Ob današnjem obisku je izbrala obleko čudovite modre barve lapisa, zelo primerne glede na letni čas in na njeno naravno obarvanost. Ta barva deluje slovesno, prav tako so z obleko odlično usklajeni tudi čevlji," razlaga strokovnjakinja.

Primernejši bi bil kostim

A ker današnji visok obisk zahteva primerno raven oblačenja, Lea Pisani pravi, da bi bila primernejša izbira raven oblačenja, imenovana 'temna obleka': "Za to raven oblačenja je za ženske priporočen kostim in bi bilo primerneje, če bi soproga premierja imela lahek suknjič čez obleko." Prav tako je pred izborom oblačil dobro preučiti slog oblačenja gosta. "Sekretar ZN Ban Ki Mun in njegova soproga sta vedno oblečena zelo klasično, celo rahlo konservativno," razlaga Pisanijeva in poudarja, da bi bilo prav zaradi tega še dodatno priporočljivo upoštevati raven oblačenja 'temna obleka', ki ženskam določa kostim, ne glede na letni čas. "Ta je lahko sodobnejšega kroja, zanimivih barv, a enobarven, rokavi pa dolgi ali izjemoma tričetrt," strne.

Pa Ban Ki Mun in Janez Janša?

Danes oba nosita temnomodro obleko, kar je po besedah strokovnjakinje dobra izbira, tako glede na uro kot na letni čas, a naš premier bi lahko namesto svetlo modre srajce izbral belo. "Ta bi bila še bolj na mestu," pravi Pisanijeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:23 20. Julij 2012.

    Pa ta prav dec , ne pa ta sloka plešasta rogovila !

  • zic
    20:58 20. Julij 2012.

    draga strokovnjakinja, tole je pa tolk nepomembno v primerjavi v kakšnem sranju smo vsi tlele...tko da si ta suknjič nekam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.