Študentje AGRFT nagrajeni

Foto: Žurnal24 Na fotografiji so Klemen Slakonja, Evgen Car in Uroš Kaurin.
Na sedmem odprtem sanktpeterburškem festivalu filmskih šol z naslovom Začetk sta bila nagrajena študenta filmske in televizijske režije na ljubljanski AGRFT Slobodan Maksimović in Matevž Luzar.
Oglej si celoten članek
Slobodan Maksimović je za študijski igrani film Agape prejel nagrado za najboljšo režijo, Matevž Luzar pa za študijski igrani film Vučko nagrado za najboljši scenarij.  AGRFT je prejela diplomo za najboljše učenje mladih filmarjev in nacionalni tradicionalizem.

Na festivalu, ki je potekal med 25. septembrom in 1. oktobrom, so bili prijavljeni študijski filmi iz 37 filmskih šol z vsega sveta, je sporočil prodekan AGRFT Stanko Kostanjevec.

Agape
Zgodba filma Agape je postavljena v odmaknjen ženski samostan, kjer se odločijo uvesti širokopasovni internet. V glavnih vlogah nastopata študentka AGRFT Nina Ivanišin kot Melisa in Vladimir Vlaškalič kot Teo. Sodelujejo še Štefanija Drolc, Jožica Avbelj, Ljerka Belak, Alenka Kozolec in drugi. Maksimović ob režiji podpisuje še scenarij.

Spodaj si lahko pogledate odlomek iz filma 1/2, ki ga je režiral Slobodan Maksimović in je bil nagrajen na festivalu v Mostarju.



Vučko
Film Vučko pripoveduje o osamljenem upokojencu Zdravku, ki si pri sosedi sposodi psa Vučka, da bi lažje navezal stike z lastniki psov, ki svoje ljubljenčke pripeljejo v park. Vendar pa Vučko pobegne, in ko Zdravko v stanovanju premišljuje, kako to povedati sosedi, pozvonita pri vratih dva misijonarja mormonske vere. Je Zdravko našel nekoga, ki ga bo poslušal?

V vlogi Zdravka je zaigral Evgen Car , v vlogah mormonov študenta AGRFT Uroš Kaurin in Klemen Slakonja . Sodelovali so še Mojca Fatur, Suzana Grau, Mojca Funkl, Silva Čušin, Pia Zemljič, Polona Juh in drugi. Luzar je ob scenariju podpisal tudi režijo filma.

Po lanskoletni nagradi posebni zlati dinozaver za najboljšo filmsko šolo, ki jo je AGRFT prejela na festivalu filmskih šol "Etiuda & Anima" v poljskem Krakovu, je to že drugo tovrstno priznanje za AGRFT.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.