Stvari, ki jih ne čistite, a bi jih morali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kdaj ste zadnjič očistili gobico za pomivanje posode? Ljudje včasih pozabimo očistiti predmete, ki so pravi raj za bakterije.
Oglej si celoten članek

Da bo vaš dom resnično čist, si morate vzeti čas in poskrbeti za predmete, na katere ponavadi kar pozabimo.

Gobice za pomivanje posode 
Gobice so doma v čisto vsaki kuhinji, saj nihče noče jesti iz umazane posode. Ob tem pa velikokrat pozabimo očistiti samo gobico, ki se vsak dan namaka v bakterijah. Če je ne menjate redno, morate poskrbeti za njeno dezinfekcijo. Namočite jo v raztopino, ki je pripravite iz ¾ skodelice razkužila in štirih litrov vode. Gobico lahko operete v pomivalnem stroju, ali pa jo pogrejte v mikrovalovni pečici. Če se odločite za slednje, mora biti gobica namočena samo v vodi, drugače se lahko vžge. 

Razmaki med aparati
Četudi je med posameznimi aparati manj kot pol centimetra prostora, se v razpoki nabere veliko umazanije. Za čiščenje uporabite ustrezno krpo ali tanek nastavek za sesalec, s katerim boste očistili vse špranje. 

Nakupovalne vrečke za večkratno uporabo
Nakupovalne vrečke iz blaga so prijazne okolju, a so kot vsak drug izdelek iz blaga. Redno jih operite, saj boste le tako odstranili morebitne bakterije v njih. Preden jih operete v pralnem stroju, jih obrnite navzven. Če jih boste sušili v sušilcu, preverite, kateri program lahko uporabite. 

Celotna notranjost hladilnika
Pri čiščenju hladilnika ne pozabite na police na vratih in predale. Redno jih očistite s toplo milnico, saj boste le tako odstranili bakterije. 

Vrh omar in police
Čeprav ne vidite, kaj vse se nabira na polici ali na vrhu omar, je treba tudi tja poseči s krpo. Pogosto se pozabi tudi na letve okrog vrat in oken. 

Stropni ventilator in luči
Stvar, na katero radi pozabimo, so tudi luči in stropni ventilatorji. Čeprav ga ne vidite, se prah nabira tudi na njih. V roke vzemite mokro krpo in se znebite prašnih delcev.

Majhne elektronske naprave
Res da je daljinski upravljalnik majhen, a je zelo verjetno eden najbolj umazanih predmetov v vašem stanovanju. Med predmete, ki jih je treba redno dezinfecirati, spadajo tudi mobilni telefoni in slušalke. 

Metla
Očistiti je treba tudi predmete, s katerimi čistimo. Na metle se med pometanjem ujame veliko umazanije, ki jo je treba odstraniti s pomočjo tople milnice, ali pa jo posesati z ročnim sesalnikom.

Klobuki, šali, rokavice
Kot vsak drug kos oblačila, se tudi tukaj nabirajo odmrla koža in bakterije. Redno čistite omenjene kose. Če imate usnjene rokavice, jih očistite s temu namenjenimi krpicami. 

Torba za telovadno opremo
Tako kot po vsaki vadbi operete telovadno opremo, ne smete pozabiti na torbo, v kateri jo prenašate. Če izdelek lahko operete v pralnem stroju, nikar ne oklevajte. V kolikor pa to ni mogoče, jo redno čistite zunaj in znotraj z vlažno krpo. Za konec pa jo potresite še z malce sode bikarbone, ki bo vpila neprijetne vonjave. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.