Stvari, ki jih zdravniki povedo le svojim prijateljem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Obstaja več stvari, ki jih zdravniki svojim pacientom ne bodo priznali.
Oglej si celoten članek

Portal Wunderweib je objavil seznam stvari, ki naj bi jih zdravniki priznali le svojim najboljšim prijateljem.

1. Zdravila, ki jih dobite brez recepta, ne pomagajo ali pa so učinki zelo blagi.
Govora ni o protibolečinskih zdravilih. Ta dokazano učinkujejo, je pa v lekarnah možno dobiti celo vrsto drugih tablet in zvarkov, ki na zdravje nimajo nikakršnega ali pa zelo majhen učinek. Svoje žepe boste z njimi praznili, farmacevtske pa polnili, piše portal. Nemški Stiftung Warentest je zdravila proti gripi, ki hkrati blažijo nahod, znižujejo vročino in odpravljajo bolečine v sklepih, označil "za manj primerne". Raje posezite po protibolečinskih zdravilih in razpršilih za nos.

2. Zdravniki se bojijo zdravnika.
Veliko zdravnikov si sami predpiše zdravila. Švicarska študija, v kateri je sodelovalo 1784 zdravnikov, je pokazala, da vsak peti zdravnik nima osebnega zdravnika. Vsak drugi je povedal, da v zadnjem letu ni obiskal zdravnika, 90 odstotkov vprašanih pa je izjavilo, da se zdravijo sami.

3. Niso cepljeni.
Čeprav bi moralo biti medicinsko osebje cepljeno proti nalezljivim boleznim, se veliko zdravnikov temu raje izogne. Ameriška študija, izvedena na 4000 zdravnikih, je pokazala, da se je proti hepatitisu cepila le polovica.

4. Veliko preiskav je nepotrebnih.
Opozorilo za tiste, ki ne zaupate javnemu zdravstvu. Mnogi zasebniki, tako portal, paciente pošiljajo na preiskave, ki jih sploh ne potrebujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 15. Januar 2016.

    -pojdi k zdravniku, da ti napiše recept, zdravnik mora živeti,<br />-pojdi v lekarno po zdravila, lekarnar mora živeti<br />-ko prideš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.