Sukanec namesto pincete

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Oblikovanje obrvi s sukancem (nitko) je metoda, ki je osvojila modne in lepotne navdušence v Londonu in New Yorku. Opravljajo jo tudi pri nas. Da bi se je lotili sami, potrebujete nekoliko več prakse.
Oglej si celoten članek

Delo z nitko je natančno

“Puljenje obrvi z nitko je veliko učinkovitejše od klasičnega puljenja s pinceto, saj zraste vedno manj novih dlačic in tako obrvi postajajo vse lepše,” nam je zaupala Ana Ročnik, asistentka v salonu, kjer izvajajo tovrstno oblikovanje obrvi. Metoda je zelo natančna in primerna tudi za najobčutljivejšo kožo, zato na zahodu postaja velik hit tako med ženskami kot moškimi, ki se želijo rešiti zaraščenih obrvi.

Manj boleče od pincete

Za oblikovanje obrvi z nitko ni treba čakati, da dlačice zrastejo do določene dolžine. Postopek se izvaja s približno 60-centimetrskim močnim bombažnim sukancem, sam postopek pa je manj boleč kot voskanje in puljenje, je povedala sogovornica. Z omenjeno metodo lahko odstranjujete samo dlačice na obrazu; na nogah in drugih predelih pa si raje omislite klasično depilacijo, je dodala Ročnikova.

Na obrazu

Tovrstno puljenje izhaja iz arabskega sveta. Uporabljali so ga za oblikovanje obrvi, odstranjevanje ženskih brčic in moških brkov ter vseh nezaželenih dlačic na obrazu. Nit nekajkrat ovijejo okoli njene osi in vlečejo ob nezaželenih dlačicah. Postopek je hitrejši od običajnega puljenja s pinceto, saj hkrati populi več obrvi.

Ne ozirajte se na smernice

Ne glede na metodo oblikovanja kozmetiki opozarjajo, da moramo biti pri oblikovanju pozorni na obliko obraza in barvo polti. Namen oblikovanja je odpreti oko, narediti obrvi jasnejše in lepo oblikovane ter polepšati obraz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.