Šumijevi možgani poškodovani že pred nesrečo

Foto: Reuters Michael Schumacher Foto: Reuters Michael Schumacher Foto: Reuters Michael Schumacher
Osebni zdravnik dirkača Michaela Schumacherja, ki je v komi zaradi nesreče med smučanjem, pravi, da so bili njegovi možgani poškodovani že pred skoraj petimi leti.
Oglej si celoten članek

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher se po skoraj enem tednu od nesreče med smučanjem v francoskih Alpah še vedno bori za svoje življenje.

Njegov osebni zdravnik, dr. Johannes Peil, je sedaj razkril, da so se njegovi možgani poškodovali že februarja 2009, ko je imel hudo prometno nesrečo z motorjem. Leva stran možganov je bila precej prizadeta, sedaj po nesreči med smučanjem pa je poškodovana desna polovica možganov.

"Leva arterija je bila poškodovana – do malih možganov pa kri dovajata le dve arteriji," je pojasnil. Mali možgani so med drugim zaslužni za motoriko, premikanje in reakcije.

Kako pa lahko poškodba na levi hemisferi pred petimi leti lahko vpliva na sedanje okrevanje dirkaške legende? "To sedaj ni več pomembno. Samo takoj po nesreči bi dodatna poškodba na desni strani možganov pustila dolgoročne posledice," je prepričan zdravnik.

Leta 2009 se je Šumi hudo poškodoval, njegov takratni menedžer Willi Weber je takrat dejal, da je bila to njegova najhujša nesreča v karieri. Po tej nesreči je še padel s kolesa in pri tem utrpel zlom vratnega vretenca in rebra, poškodbe pa je imel tudi na lobanji in hrbtenici.

Preberite še:

Še vedno visi na nitki

''Ostani močan! Bori se naprej!''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:59 5. Januar 2014.

    Na dirkah F 1 pa zelo nesramen in bahat

  • d
    19:25 4. Januar 2014.

    to sem tudi sam zelel napisati, zgleda, da je neverjetno neroden.

  • 18:22 4. Januar 2014.

    Roko na srce - dirkalnik je Šumi dobro vozil, sicer je pa preklemansko štorast tip, ko pride do tega, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.