Sumljivo lahka punca

Foto: Žurnal24 Če bi v realnem svetu iskali Olive, bi bila to mala malica. Lindsay Lohan bi bil
Emmo Stone bi v filmu Lahka punca (Easy A) lahko zamenjala tudi Lindsay Lohan, ki ji je zgodba o dekletu, ki na sumljivo lahek način postane šolska čenča, vse prej kot tuja.
Oglej si celoten članek

Vsi vemo, kako hitro se širijo govorice. Danes jo poveš, jutri jo lahko pozna ves blok in pojutrišnjem vsa ulica. In dejstvo? O resnici nihče noče niti slišati, laži in čenče – to je nekaj, kar se zmeraj dobro proda.

Kakšno ceno imajo govorice, izkusi Olive (Emma Stone), povsem običajna ameriška gimnazijka, ki se svoji najboljši prijateljici zlaže, da se dobi s privlačnim študentom, s katerim bo preživela konec tedna. Cena resnice vrtoglavo narašča, ko svojo laž spremeni v pompozno zgodbico, v kateri je z namišljenim fantom izgubila nedolžnost, in to na neverjetno namišljen način. To sliši Marianne, verska fanatičarka, ki vročo novico nemudoma raztrobi naokoli, zaradi česar se Olive oprime sloves nadvse lahke punce. A ker je ta lahka punca dobrega srca, kmalu ugodi prošnji homoseksualnega prijatelja Brandona (Dan Byrd), s katerim na zabavi uprizorita divjo romanco, s čimer si na glavo nakoplje kar nekaj podobnih prošenj tako imenovanih šolskih luzerjev, ki si želijo postati poznani kot neverjetni ljubimci.

Foto: Žurnal24 Lahka punca

Režiser Will Gluck se je z zgodbo o lahki punci poskušal distancirati od klasičnih srednješolskih komedij, kjer največji luzer na šoli dobi najbolj hudo navijačico, vendar prav daleč od tega ni šel. Kar film popestri, je ideja o "telefončkih", ki smo se jih igrali v vrtcu, preostali del filmskega paketa pa še vedno ostaja v tipičnih okvirjih romantične komedije. Vsi na šoli se ubadajo le z enim človekom – (ne)priljubljeno bejbo, starejši od 20 let pa so neverjetno razumevajoči in prijazni. Tudi Stonova, ki s svojimi rdečimi lasmi na trenutke dejansko spominja na Lohanovo, ne naredi nič drugega kot gledalca razočara s svojim neprestanim in posiljenim pačenjem. Sicer pa, kaj drugega ji preostane, glede na to, da je lahka?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.