Superhrana za ženske po štiridesetem

Foto: Profimedia
Brez skrbi, ne bomo vas poslali v trgovino po praške in semena.
Oglej si celoten članek

Naše zdravje je v veliki meri odvisno tudi od tega, kaj dajemo v usta. Pri zdravi prehrani zato ne bi smeli varčevati, še zlasti ne po 40. letu, ko se zelo opazno spremenijo potrebe telesa, še zlasti ženskega.

Priporočljivo je, da redno uživamo živila, ki znižujejo holesterol in krvni tlak, ki sta glavna krivca za srčno-žilne bolezni.

Brokoli
Ta zelenjava vsebuje veliko vlaknin, vitamina C in A ter kalcija. Redno uživanje brokolija bo zmanjšalo tveganje za nastanek raka. Raziskave so namreč pokazale, da lahko sestavine v brokoliju preprečujejo rast rakavih celic.

Sladki krompir
Vsebuje veliko antioksidantov, poleg tega pa uravnava raven sladkorja v krvi.

Kurkuma
Kurkuma odpravlja vnetja v telesu, pomaga pa tudi pri depresiji.

Avokado
Avokado je bogat vir vlaknin, folatov in magnezija, njegove maščobe pa znižujejo holesterol v krvi.

Špinača
Vitamini v špinači so pomembni za zdravje naših oči in kosti, prav tako pa špinača zmanjšuje verjetnost za nastanek raka in artritisa.

Ženskam strokovnjaki poleg novega jedilnika svetujejo tudi telovadbo za bolj čvrste mišice, ki začno po 40. letu slabeti.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.