Šurlice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Recepti iz Kvarnerja
Oglej si celoten članek

Specialiteta kvarnerske kuhinje, domače testenine „šurlice“, so sestavni del vsakega slavnostnega jedilnika, od krsta do poroke. Postrežejo se s škampi ali z jagnječjim golažem.


Sestavine za 6 oseb:

1 kg moke

2 - 3 jajca

voda in sol po potrebi

20 dag domačega sira


Opis: Iz moke, jajc, soli in zamesite nekoliko trše testo, razvaljajte ga in narežite koščke, težke približno 1 dag. Z rokami in pletilko z valjanjem oblikujte testo v šurlico dolžine 8 - 10 cm. Šurlico pazljivo odstranite s pletilke, tako da znotraj ostane votla. Ko se šurlice malo posušijo, jih kuhajte v slani vodi, dokler se ne zmehčajo.

http://www.kvarner.hr/turizam

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.