Svet se mora bati tega fanta

Strahovita sila zla, ki bo 23. maja zavladala kinodvoranam.
Oglej si celoten članek

Zgodbo filma Brightburn vsi poznamo. Zakonca, ki ne moreta imeti otrok, najdeta skrivnostnega otroka, za katerega ni jasno, od kod se je vzel. Odločita se, da bosta nenavadnega otroka obdržala in vsem povedala, da je njun. Ko otrok odrašča, postane novima staršema jasno, da je na njem nekaj posebnega in da ima nadnaravne sposobnosti. Ko otrok odraste, končno odkrije vse svoje sposobnosti, pa tudi svoje poreklo ter postane vsem znani junak, ki posveti življenje reševanju človeštva.

Toda kaj bi bilo, če bi zgodba šla v drugo smer? Kaj bi bilo, če bi deček z neverjetnimi sposobnostmi sklenil svoj dar izkoristiti za druge cilje, ki so v popolnem nasprotju z reševanjem sveta? Kaj bi se zgodilo, če bi se oseba s takimi sposobnostmi odločila, da ji ta novi dom – Zemlja – pravzaprav ni všeč? Prav tako se je odločil Brandon. Deček, ki ni postal superjunak, temveč je postal Brightburn, strašna sila zla, ki bo 23. maja zavladala kinodvoranam.

Brandona (Jackson A. Dunn) sta še kot dojenčka našla zakonca Tori (Elizabeth Banks) in Kyle (David Denman). Potem ko sta že dolgo neuspešno skušala dobiti otroka, se jima odgovor na molitve pojavi tako rekoč na domačem pragu. Toda prav kmalu spoznata, da je njun največji dar v resnici prekletstvo, tako zanju kot za ves svet.

Brandon začne iskati odgovore na številna vprašanja o sebi, saj se že od nekdaj počuti drugačnega, ob tem pa odkriva svoje neverjetne sposobnosti, pa tudi način, kako jih najbolje izkoristiti. In ta način, na neizmerno žalost njegovih staršev, nikakor ni v korist človeštva. Brandonova mati Tori kljub vsemu ne odneha iskati dobrega v njem, saj je Brandon še vedno njen sin.

V srhljivi znanstvenofantastični grozljivki Brightburn boste spoznali, da skrivnostni ljudje s supermočmi ne pridejo nujno na Zemljo zato, da bi nas rešili.

V kinu od 23. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.