Svetovni prvak v F1 izgubil 21-letno hčerko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tragedija v družini nekdanjega dirkača v Formuli 1.
Oglej si celoten članek

Nekdanji južnoafriški dirkač Jody Scheckter, ki je leta 1979 postal svetovni prvak v Formuli 1, je sporočil, da žaluje za 21-letno hčerko Ilo, ki je pretekli teden umrla v spanju. Kot poročajo mediji, je umrla zaradi prevelikega odmerka narkotikov, šlo pa naj bi za nesrečo in ne samomor. Ila bi morala naslednji dan na odvajanje od odvisnosti.

Foto: Profimedia Jody Scheckter

Kot je sporočil Scheckter, je družina zaradi velike izgube globoko užaloščena. Z ženo sta v sporočilu za javnost še zapisala, da si je njuna "inteligentna in sočutna“ hčerka želela rešiti odvisnosti in živeti srečno in zdravo življenje.

Ila je morala pred dvema letoma na operacijo. Pri njej so namreč odkrili tumor na možganih. V zadnjih mesecih je 21-letnica trpela za epileptičnimi napadi, ki so bili tudi razlog, da se je pri njej pojavila težka oblika tesnobe. "Izgubila je boj z odvisnostjo, s katero je poskušala zatreti strah," je odvisnost razložila njena družina, ki se je pred nekaj tedni skupaj udeležila dirke v Monzi, kjer je Jody pred 40 leti postal svetovni prvak.

Jody in njegova žena sta svojo hčerko opisala kot "duhovito, nezaslišano, lepo, pametno, sočutno, zvesto in z nasmehom, ki bi lahko osvetlil sobo." Bila pa je tudi "polna dvomov in tesnobe".

Ila je študirala psihologijo, ker je želela pomagati drugim, ki se spopadajo z istimi težavami. "Ila je sedaj našla mir. Ne trpi več zaradi strahu pred novimi operacijami na možganih – napadi, kemoterapijami, obsevanji ...“ je družina še zapisala v sporočilu za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.