Sziget za en dan daljši

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Sziget, glasbeni festival, ki letos obeležuje 20. obletnico in domuje v Budimpešti na Madžarskem, bo letos za en dan daljši.
Oglej si celoten članek

Če za avgust še nimate načrtov, je Sziget pravi kraj, kjer se bosta cedila glasba in zabava. Eden najboljših evropskih množičnih festivalov letos praznuje 20. obletnico in poleg pompoznega programa obljublja tudi novo vizualno podobo. In še nadvse dobrodošla novica za ljubitelje Szigeta: ta bo letos za en dan daljši. V Budimpešti na Madžarskem se bo odvijal med 6. in 13. avgustom.

Čeprav se je organizacijska ekipa soočala z resnimi težavami, predvsem z vse bolj zaostreno ekonomsko situacijo, letošnji program le dobiva celostno podobo. Okroglo obletnico bodo zaznamovale manjše spremembe lokacijskega načrta, predvsem pa velika glasbena imena.

Potrjena nova zveneča imena

Glavni oder bo gostil britanske indie rockerje Maximo Park in legendarno zasedbo z vzhodne ameriške obale The Roots. Nizozemski Kraak & Smaak bodo entuziaste navduševali na prizorišču, imenovanem the Arena, štiri nove izvajalce pa ima potrejene tudi prizorišče A38. Tu bodo žgočo zvokovje kosili danski Agnes Obel, beatbox fenomen Beardyman, londonski Citizens in berlinski punkerji Bonaparte.

Odri na festivalu bodo rezervirani še za preostala že znana imena, med katerimi ne gre zamuditi Gocoo, The Subways, Paolo Nutini, Mando Diao, Hurts, Placebo, Korn, The Killers, The Pogues, Dubioza Kolektiv, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Tiga, High Contrast, The Ting Tings in mnoge druge.

Glavno sporočilo festivala "Sziget je najbolj pisan in odprt festival v Evropi" je s podporo najrazličnejših glasbenih zvrsti tako nedvomno upravičeno, 20. obletnica pa bo, kot pravi glavni organizator festival Karoly Gerendai, le razlog več, da se bodo obiskovalci na festival vrnili tudi prihodnje leto: "To je jubilejna izdaja in od starejših generacij pričakujemo, da se vrnejo in praznujejo z nami. Čeprav je večina naših glasbenih programov osredotočena na nove svetovne glasbene izvajalce, ki večinoma privabljajo mlajšo populacijo, verjamem, da se bo na 20. Szigetu  izkazalo, da se je vredno vsem obiskovalcem drugo leto vrniti na 21. ponovitev festival."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.