T-Mobile InMusic festival 09 se bliža

Foto: Žurnal24 Kraftwerk so poznani po poslušljivih ponavljajočih se glasbenih vzorcih ter mini
Dvodnevni glasbeni festival na zagrebškem Jarunu, v neposredni bližini Jarunskega jezera se bo letos odvijal 24. in 25. junija.
Oglej si celoten članek

Festival je nek priznani angleški časopis uvrstil med dvajseterico najboljših evropskih festivalov. Upravičeno, saj so v preteklih treh letih tam nastopila imen, kot so The Prodigy, Nick Cave & The Bad Seeds, Serj Tankian, Morrissey, Franz Ferdinand, Iggy Pop & The Stooges, Sonic Youth, Asian Dub Foundation in Stereo Mc's.

Letošnji glavni nastopajoči so Moby, Franz Ferdinand, Kraftwerk, N*E*R*D*, Lily Allen, Yeah Yeah Yeahs, Tricky, Editors, Dimmu Borgir in Antrax. Nastopi skupin bodo potekali na dveh odrih, glavnem Nokia Stage ter manjšem Tuborg Green Stage.

Kraftwerk
Elektronski bend, aktiven od leta 1970, prihaja iz nemškega Düsseldorfa. Poznani so po poslušljivih ponavljajočih se glasbenih vzorcih ter minimalističnih in striktno elektronški glasbi. Danes jih štejejo za pionirje elektronike, v času začetkov benda je njihov zvok veljal za revolucionarnega. Njihov vpliv je danes viden v različnih žanrih moderne popularne glasbe. V svoji 40-letni karieri so izdali 14 studijskih albumov, med katerimi je bilo večinoma konceptualnih.

Moby
Ameriški multiinštrumentalist (igra kitaro, bas, klaviature, bobne), aktiven od leta 1985, je tudi pevec, tekstopisec in DJ. Za Mobyja mnogi pravijo, da je eden od najbolj talentiranih sodobnih glasbenikov, saj sam piše pesmi, jih odigra in je tudi producent svojih plošč. Prepoznaven je tudi po posebni vizualni estetiki in koncertih. Izdal je 9 studijskih albumov, njegov prvi single in hit je revija Rolling Stone uvrstila na lestvico najboljših singlov vseh časov. Mobyjevo glasbo so številni režiserji uporabili v več sto filmih, med katerimi so najbolj znani  Obala (The Beach), Vročina (Heat) in Tomorrow Never Dies (Jutri nikoli ne umre).

Skupina Franz Ferdinand je dobila veliko nagrad, med drugim tudi za najboljšo britansko skupino in najboljši album.

 
Franz Ferdinand
Škotski rockerji Franz Ferdinand, poimenovani po avstrijskem nadvojvodi, so ustanovili bend leta 1991 v Glasgowu. Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy in Paul Thomson so skupaj izdali tri albume, zadnji z naslovom “Tonight: Franz Ferdinand” je izšel v začetku letošnjega leta. Skupina je dobila veliko nagrad, med drugim tudi za najboljšo britansko skupino in najboljši album. Idejo za podobo vizualne podobe njihovih albumov in singlov so našli v obdobju ruske avant-gard umetnosti, podobne vplive pa lahko vidimo tudi v njihovih videospotih.


Več o festivalu najdete na: http://www.t-mobileinmusicfestival.com/ Cena dvodnevne vstopnice znaša do sredini junija 450 kun, po tem datumu pa boste morali odšteli še 50 kun več.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.