Ta lepotica bo umrla 1. novembra

Foto: youtube.com
Foto: youtube.com
Umreti želi dostojanstveno. Brittany Maynard, ki ima tumor na možganih, si je izbrala dan, ko bo za vedno zaprla oči.
Oglej si celoten članek

Američanka Brittany Maynard je stara 29 let. Pred kratkim se je poročila in z možem sta že začela razmišljati o otrocih. V začetku leta pa je morala lepotica zaradi hudega glavobola k zdravniku, ki je odkril, da ima tumor na možganih.

Zdravniki so ji razložili, da zanjo ne morejo narediti nič in da ima pred sabo verjetno le še pet let življenja. Pri naslednji preiskavi pa so ugotovili, da je tumor bolj agresiven, kot so sprva mislili, in da bo Brittany verjetno živela le še 6 mesecev.

Mama 29-letnice še vedno upa na čudež, Maynardova pa se je z mislijo, da bo mlada umrla, že sprijaznila. Še več. Odločila se je, da svojih zadnjih tednov ne bo preživela v bolnišnici, ampak v krogu družine, s katerimi želi odpotovali še na zadnji dopust. Nato pa hoče umreti ...

Ker je evtanazija v Kaliforniji prepovedala, bodo odpotovali v Oregon. Zdravila, s katerimi bo končala svoje življenje, že ima pri sebi. "V mojem telesu ni niti ene celice, ki si želi umreti. Želim živeti. Na žalost me ne morejo pozdraviti. Tumor me bo ubil. O tem, kako bom umrla, sem se pogovarjala z mnogimi strokovnjaki. Grozno bo. Zame je zato bolje, če o tem, kdaj in kako bom dostojanstveno umrla, odločam sama,“ je razložila in dodala, da bo oči za vedno zaprla 1. novembra 2014, dva dni po moževem rojstnem dnevu.

V zadnjih urah si ob svoji postelji želi le mame, moža, očima in najboljše prijateljice. Še preden odide, pa želi še enkrat sprožiti debato o evtanaziji. Zdi se ji pomembno, da bolniki, za katere ni več pomoči, sami odločajo o tem, ali želijo umreti v bolečinah ali ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:43 9. Oktober 2014.

    Ta korak je res težko napraviti, težak za tebe zato ker ne veš kaj se bo zgodilo ko zaspiš, a …

  • 15:00 9. Oktober 2014.

    Tudi jest kapo dol, pred kratkim odšla mami, ki se je vedno čudila, zakaj živalim pomagajo na oni svet, ljudem …

  • 12:23 9. Oktober 2014.

    Občudujem te, lepotica! Imeti takšen pogum za dostojanstveni odhod v onostranstvo je nekaj neverjetnega. Ne verjamem v boga, kot nam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.