Ta tekmovalec Exatlona blestel že na Hrvaškem

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Pravi, da je njegovo gibanje prilagodljivo kot voda, ki teče po strugi.
Oglej si celoten članek

Timotej Nuč oziroma Tim, kot raje vidi, da ga poimenujemo, se je skupaj s prijateljem, s katerim tvorita profesionalni akrobatski duet Flipping Art, že predstavil hrvaškim gledalcem, v šovu hrvaških Supertalentov, sedaj pa bo svojo gibljivost skušal izkoristiti v slovenskem adrenalinskem šovu Exatlon. Že na hrvaškem sta takrat s prijateljem osvojila najboljšo uvrstitev tujcev v finalu tega šova.

In kaj ga je tokrat vodilo k odločitvi za sodelovanje v tem šovu? "Že od nekdaj zelo rad premagujem poligone. Kot otrok sem premagoval poligone, ki mi jih je ponudila narava. To je bilo nekaj, kar sem preprosto moral početi. Moral sem zadovoljiti biološke potrebe po gibanju. Te so bile in so še vedno pri meni zelo visoke. Kasneje sem se intenzivno začel ukvarjati s parkourjem. Parkour je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo. (op. a.) Vrnil sem se na dejavnost, ki sem jo sicer takrat izvajal na nezavednem nivoju. Poligoni in pa ovire so bile tokrat višje, večje in pa bolj nevarne. Vse to mi je dalo gibalno kreativnost ter gibalno inteligentnost in s tem je moje gibanje postalo prilagodljivo kot voda, ki teče po strugi."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.