Ta trik Iris Mulej je zlata vreden, če potujete z dojenčki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Težave s sinusi in pritiskom na letalih mučijo tako odrasle kot otroke, to pa je nekaj uporabnih trikov, s katerimi lahko otrokom olajšate potovanje.
Oglej si celoten članek

"S svojo malo punčko včeraj prispela v Slovenijo in tako ponavadi pristajava, z dojenjem, ki ji pomaga uravnavati pritisk v ušesih. To pa je njena vesela rokica, medtem ko se hrani. To so zame, za naju, resnično nebeški trenutki," je Iris Mulej zaupala na svoji Facebook stani in številnim mamicam, ki jim potovanje z dojenčki ni tuje, dala idejo, kako se spopadati z uravnavanjem pritiska med pristajanjem. 

xxx

Z uravnavanjem pritiska v ušesih ima na letalih težave tudi veliko odraslih, stvar pa se še poslabša, kadar smo prehlajeni. Zato je pomembno, da si pred pristankom očistimo nos s fiziološko raztopino in sprostimo dihalne poti s pomočjo kapljic za nos. Pomaga tudi požiranje sline, pitje tekočine, žvečilke in pihanje zraka skozi zatisnjen nos.

Med potovanjem z dojenčki in majhnimi otroki, ki še ne znajo sami uravnavati pritiska v ušesih in lahko med pristanki občutijo močne bolečine, zaradi česar se jim letenje lahko zameri, moramo za ublažitev teh težav poskrbeti starši. Pri dojenčkih je najbolj učinkovito, da jih v času pristajanja dojimo ali jim ponudimo stekleničko s tekočino. Starejšim otrokom pa za preprečevanje tovrstnih težav ponudimo veliko sladko žvečilko ali liziko, ki bosta ustvarili več sline v ustni votlini in posledično tudi pogostejše požiranje, ki pomaga pri uravnavanju pritiska v ušesih. Pri zdravih otrocih je letenje sicer povsem varen način potovanja.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.