Ta začimba pomaga v boju proti celulitu in izpadanju las

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Olja te začimbe so čudežna.
Oglej si celoten članek

Gorčica ima lahko pozitivne učinke na kožo, lase, mišice in tkiva, saj spodbuja prekrvavitev. Olja iz gorčičnih semen se ravno zaradi tega nahajajo v številnih lepotnih izdelkih, ki odpravljajo celulit. Kremo proti celulitu si lahko naredite tudi doma. Zmešajte olje pšeničnih kalčkov, mandljevo olje, sezamovo olje, olje mareličnih jedrc, jojobino olje, olje iz arnike in šipka ter eno od citrusovih olj. Nato nikar ne pozabite še na olje, ki spodbuja prekrvavitev. To je lahko gorčično olje ali pa tudi rožmarinovo.

Priporočljivo je tudi, da si noge namažete z oljem iz gorčičnih semen, če ste veliko stali, saj sprošča mišice.

Naredite si balzam za lase

Gorčica blagodejno vpliva tudi na naše lasišče in lase. Ker spodbuja prekrvavitev, bodo bolj zdravi tudi naši lasni mešički in posledično tudi las.

Za balzam za lase potrebujete:
2 jedilni žlici gorčice v prahu
3-4 jedilne žlice tople vode
rumenjak
jedilno žlico olivnega olja

Vse skupaj zmešajte v skodelici, nato si zmes namažite po laseh in lasišču ter pustite učinkovati 15 minut. Sperite in si lase umijte še s šamponom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.