Tadeja Brankovič: "Ko sem se vozila domov, sem jokala, tulila"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naša nekdanja biatlonka je zbolela za rakom.
Oglej si celoten članek

Življenje je polno vzponov in padcev in če obstaja nekdo, ki to dobro ve, je to naša nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič, ki je kar šestkrat zmagala na tekmah za svetovni pokal, naše barve pa je na olimpijadi zastopala štirikrat. 

Na svoji poti je naletela na številne ovire. Njen 9-letni sin je avtist, dve leti po njegovem rojstvu je mož vložil ločitvene dokumente, nato pa je udarila še bolezen – rak na dojkah. 

Zdravniki so najprej mislili, da je za njeno slabo počutje kriva izgorelost, a se je izkazalo, da gre za raka. Za diagnozo je izvedela med smučanjem, je razkrila v oddaji Zvezdana.

"Tri, štiri mesece pred diagnozo sem se slabo počutila. Najprej so mislili, da je šlo za izgorelost. Vem, da izgorelost ne pride od dela, sploh ne od tistega, kar te veseli. Ampak od toksičnih in neiskrenih, “fake” odnosov. To me je prizemljilo. Začutila sem, da je življenje res lepo. Trenutno sem še v fazi zdravljenja. Dobivam hormonsko terapijo. Glavni del pa sem prestala – kemoterapijo, biološka zdravila, tri operacije. Čutim posledice narkoz in zdravil. Stranski učinki terapije so občasno zelo zahtevni. A še vedno sem hvaležna, da zmorem, kolikor zmorem. Še vedno lahko skrbim za otroka, brez pomoči staršev in brata pa bi bila še bistveno bolj obremenjena,“ je 42-letnica povedala za portal Aleteia in še razkrila: "Na konzilije z zdravniki sem hodila sama, tako sem se odločila. Ko sem se z avtom vozila domov, sem jokala, tulila, poslušala glasbo, karkoli. Domov, pred otroka, sem prišla “skulirana”. Vmes sem poklicala kakšno prijateljico, veliko sem jim prejokala v telefone. Tako sem “dala ven” šok."

Kljub vsemu pa Tadeja nikoli ni izgubila nasmeha in optimizma. Našla je celo še toliko moči, da je napisala knjigo Peta olimpijada. 

"Preživljala sem grozno težke trenutke, ko nisem vedela, kako bom izpeljala vse. Ampak, nasploh sem zelo pozitivna. Ko se zgodi preizkušnja, lahko hitro prideš iz te “luknje”, če si optimist,“ je še povedala za prej omenjeni portal. 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:34 23. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 18:04 22. December 2021.

    Žalostna zgodba ! Tadeji želim vse dobro 🙏🙏športniki so po naravi zmagovalci in ona ne sme biti izjema !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.