Tako bo hrana iz mikrovalovne pečice vedno enakomerno pogreta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tudi vas jezi, da je polovico hrane na krožniku vrele, polovico pa hladne?
Oglej si celoten članek

Vas jezi, ko se v mikrovalovni pečici jed pogreje le od zunaj, v sredini pa še vedno ostaja hladna? Portal Miss7 je razkril trik, kako jedi v mikrovalovni pečici pogreti enakomerno. 

Razlog za neenakomerno pogreto hrano so elektromagnetni valovi, ki imajo zelo kratek domet. Zato hrano pogrejejo le ob robu krožnika, ne pa tudi v sredini. Prav zaradi tega hrano, na primer riž in testenine, razporedite proti zunanjem robu krožniku, sredino pa pustite prazno. Kot da bi oblikovali nekakšen prstan. Da testenine iz mikrovalovne pečice ne bodo prišle suhe, jih pred tem pokapajte z olivnim oljem, riž pa poškropite z malo vode. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.