Tako se po porodu spremenijo ženski možgani

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Neverjetno, kako se telo prilagaja novim situacijam.
Oglej si celoten članek

Da se žensko telo po porodu spremeni, ni nič novega, le malo pa je bilo doslej znanega o spremembah, ki se zgodijo v ženskih možganih. To temo so pod drobnogled vzeli raziskovalci inštituta Mental Health.

Pregledali so rentgenske posnetke možganov mamic in ugotovili, da se jim je po rojstvu otroka povečala siva možganovina. Najbolj spremenjena so bili območja, ki nadzirajo reguliranje čustev, prepoznavanje nevarnosti in reševanje težav. Poleg tega se že v času nosečnosti poveča izločanje hormonov sreče, zato večina mamico po poroku občuti globoko zadovoljstvo in uživajo materinskih občutkih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.