Tako se učinkovito znebite plesni v kopalnici

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Kopalnica je idealen prostor za razmnoževanje plesni. S pasto, ki jo lahko pripravite sami, jo zlahka odpravite.
Oglej si celoten članek

Visoka stopnja vlage in ugodna temperatura sta idealni za spodbujanje plesni. S pasto iz dveh sestavin se je lahko znebite. 

Za hitro in lahko čiščenje kadi in preostalega dela kopalnice uporabite beli alkoholni kis in prašek za pranje perila. Vzemite eno enoto kisa in eno enoto praška in ju zmešajte. Nastala bo pasta, ki jo razmažite po površinah, na katerih se je pojavila plesen. Pasta naj deluje 10 minut, na kar jo z gobo odstranite. 

Če želite preprečiti ponovni nastanek plesni, površine, ki jih želite zaščititi, poškropite s kisom. Ko to storite, za nekaj časa odprite okno, da ne bo v prostoru predolgo časa vonjati kis. Kis je učinkovit proti približno 80 odstotkov plesni, navaja Perfect Ask. 

 

 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.