Tako se vam riba ne bo prijela na žar

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Topli dnevi kar kličejo po pečenju na žaru. Če vam je zadišala riba, preberite, kaj morate storiti, da se vam ne bo prijela.
Oglej si celoten članek

Ker se riba rada prime na žar, se ji marsikdo raje izogne. Ni treba, da je temu tako. V kolikor upoštevate naslednje nasvete, vam riba ne bo povzročala težav. 

1. Žar mora biti čist. Resnično čist. Če so na plošči ali rešetkah ostanki prižgane hrane, je verjetnost, da se bo riba prijela, večja. Žar lahko očistite tako, da ga segrejete in pustite, da pod njim gori vsaj 10 minut, preden ga očistite.

2. Na žaru morate ustvariti prevleko proti prijemanju. Namočite papirnato brisačo v olje in s tem premažite žar. Postopek ponovite pet- do šestkrat v razmaku po 15 sekund. Ko se bodo plasti olja grele, bodo ustvarile zaščitni sloj, ki bo zmanjšal stik med ribo in kovino.

3. Ribo lahko preden jo položite na žar rahlo naoljite ali pa jo rahlo premažite z majonezo. Ribo lahko pečete tudi na podlagi iz limoninih rezin. Riba se ne bo prijela, poleg tega pa bodo limone poskrbele za prav posebno aromo. 

4. Preden položite ribo na žar, mora biti ta zelo, zelo vroč.

5. Prvih nekaj minut se ribe ne dotikajte. Pri obračanju uporabite dovolj velike pripomočke. Če boste uporabili premajhno lopatko, je več možnosti, da se vam bo riba prelomila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:28 29. Maj 2016.

    Najenostavnejše je, da ribo položite na polcentimetersko rezino čebule.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.