Tako v hladilniku pravilno razporedite živila

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Veste, kam postaviti določena živila v hladilniku?
Oglej si celoten članek

V knjigi Good Housekeeping (Dobro gospidnjstvo, op. a.) je zapisano, da ni vseeno, kam postavite določeno živilo v hladilniku. Vedeti morate, da so določeni deli hladilnika bolj hladni kot drugi.

Mleko imamo po večini vsi na vratih hladilnika, a knjiga narekuje, da je to najslabše možno mesto, saj so vrata hladilnika najtoplejši del, zato se lahko mleko tam hitro pokvari.

Spodnja polica: Surovo meso in ribe

To je najhladnejši del hladilnika, zato je priporočljivo, da tam shranjujete surovo meso in ribe. Poleg tega pa ni bojazni, da bi iz mesa ali rib karkoli kapljalo na druga živila v hladilniku, saj so postavljeni na spodnjo polico.

Srednja polica: Mleko in vsi mlečni izdelki

Predali: Sadje in zelenjava

Sem pospravite sadje, zelenjavo in zelišča. Ker se zadnji del predala ne dotika hrbta hladilnika, zelenjava in sadje ne bosta zamrznila, kar pa vpliva na kvaliteto teh živil.

Zgornja polica: Že pripravljena hrana

Ostanki kosila od prejšnjega dne, salame, hrenovke …

Vrata hladilnika: sokovi, omake

To je najtoplejši del hladilnika, zato sem postavite izdelke, ki imajo več konzervansov – razni sokovi, omake, kupljene marmelade, namazi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.