Takoj po poroki se začnete rediti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdaj je še uradno potrjeno – zakon vas poredi. Nedavna raziskava je namreč pokazala, da se pari prvo leto po poroki zredijo za skoraj dva kilograma.
Oglej si celoten članek

Ker številni pari po poroki dobijo občutek udobja in olajšanja, ker so končno v stabilnem razmerju, jih večina opusti diete in preneha paziti na prehrano. Rezultati nedavne raziskave so tako pokazali, da se veliko parov prvo leto po poroki zredi za 1,8 kilograma, po štirih letih zakona pa tehtajo kar šest kilogramov več kot na poročni dan.

V raziskavo je bilo zajetih tisoč ljudi, pri večini pa se je pokazalo, da je za dodatne kilograme kriv umirjen življenjski slog, saj večina dneve raje preživlja doma pred televizijo in uživa nezdravo prehrano. Poročeni pari so poleg tega pod manjšim stresom, da bi bili videti bolje, saj nič več ne iščejo partnerja.

Pri ženskah je za dodatne kilograme kriva tudi nosečnost, kar za številne od njih postane tudi izgovor, zakaj so se zredile. Pri večini pa se dodatni kilogrami po poroki poznajo tudi zato, ker so pred poroko drastično shujšale v želji, da bi bile na veliki dan karseda suhe.

Samski pod večjim pritiskom

Rezultati raziskave so še pokazali, da je imelo kar 72 odstotkov anketirancev v času samskosti občutek, da morajo biti videti popolno, ker so še vedno iskali partnerja. Da sta prav resna zveza in poroka vzroka za porejenost, je priznalo kar 82 odstotkov anketirancev. 54 odstotkov parov je priznalo, da so kilograme pridobili skupaj, le 18 odstotkov parov pa je dejalo, da poroka ni imela vpliva na njihovo težo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.