Brazgotine, ki jih na telesu pusti strela

udar strele udar strele udar strele udar strele udar strele
Verjetnost, da bo v vas udarila strela, je minimalna - 1: 700.000 – kljub temu na leto zaradi tega umre skoraj 25 tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

Približno 90 odstotkov ljudi preživi udar strele, na nesrečni dogodek pa jih bo verjetno do konca življenja spominjala brazgotina.

Na spletni strani Bored panda so objavili nekaj fotografij preživelih in njihovih ran na koži.

Ob udaru strele se okoliški zrak segreje na 27.760 stopinj Celzija, kar lahko povzroči opekline tretje stopnje. Zaradi take vročine lahko popokajo kapilare. Sicer pa udar strele lahko privede tudi do zastoja srca, poškodb možganov in mišic, krčev, amnezije, poškodb oči in hrbtenjače.  

O poškodovanih zaradi udara strele smo nazadnje pisali v začetku meseca. Zgodilo se je na Veliki planini. Strela je udarila v pastirskem naselju, v skale za pastirskim stanom Pr’ Škof ter ob tem razmetala skupino štirih pohodnikov, enega od njih je rešila takojšnja pomoč z oživljanjem, ki jo je nudil švedski zdravnik oziroma turist, ki je bil v bližini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:41 14. Avgust 2018.

    OMG, to je pa hudo..... Pravi free-nature-tattoo. Neverjetna moč narave.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.