Takšnega vdora v Buckinghamsko palačo še ni bilo

Foto: Profimedia Buckinghamska palača Foto: Profimedia Buckinghamska palača
Med plezanjem čez visoko ograjo, ki obdaja Buckinghamsko palačo, so ujeli moškega, ki je grozil s strelnim orožjem.
Oglej si celoten članek

Sta Kate in William v nevarnosti? In, ali imajo varnostni ukrepi kraljice Elizabete napako? Mnogi se sprašuejo, kako je uspelo 22-letnemu Danielu Sheehnanu preplezati ograjo pred palačo, ne da bi ga kdo opazil.

Foto: Profimedia Buckinghamska palača Neuravnovešeni 22-letnik, ki je pred kratkim zapustil psihiatrično kliniko, je med tem, ko so ga varnostniki pridržali, kričal nanj, naj ga spustijo, da bo vzel pištolo in začel streljati. "Spustite me! Vzel bom pištolo in se branil! Sicer je nimam, a jo bom dobil!" je kričal Sheehnan, ki se je upiral policiji in jim ni želel povedati svojega imena.

Tožilec Kevin Christie je povedal, da so 22-letnika iz bolnišnice odpustili pred nekaj dnevi. Bolnišnica Langey Green je specializirana za zdravljenje ljudi z akutnimi duševnimi motnjami. Napad oziroma poskus vloma v palačo se je zgodil dan po tem, ko so ga odpustili iz bolnišnice. Napad se je zgodil, čeprav je varnost pred in v palači povečana, odkar so se v zadnjem letu začeli pojavljati teroristični napadi tudi v evropskih državah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.