Takšni pari bodo za vedno ostali skupaj

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Strokovnjak na področju ljubezenskih zvez John Gottman razkriva skrivnosti srečnih parov.
Oglej si celoten članek

Čeprav univerzalnega recepta za srečno zvezo ni, pa obstaja več stvari, ki so skupne srečnim parom. To je po večletnem raziskovanju odkril profesor John Gottman

Pogosto se predajajo spolnosti

Seks ni najvažnejši del zveze, je pa pomemben. Raziskave so pokazale, da so pari, ki se ljubijo vsaj trikrat na mesec, za 33 odstotkov srečnejši kot tisti, ki seksajo redkeje. 

Najprej prijateljstvo

Zaupanje, iskrenost in povezanost so za stabilno zvezo izredno pomembni. Popolna zveza je zato verjetnejša pri parih, ki so bili, preden so se zapletli v ljubezensko razmerje, prijatelji.

Alkohol

Študija je pokazala, da tudi pogled na pitje alkohola vpliva na srečo v zvezi. Pari, ki nimajo enakih pivskih navad, se bodo prej razšli, pravi strokovnjak. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.