Takšnih sodelavcev bi si vsi želeli

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Oče je delodajalca prosil za neplačan dopust, da bi lahko bil s svojo bolno hčerko. Dobil je 262 dni plačanega dopusta!
Oglej si celoten članek

Novembra lani se je za Frédérica Mairea in njegovo ženo porušil svet, ko so zdravniki odkrili, da ima njuna petletna hčerka Louann levkemijo.

Da bi lahko svojemu bolnemu otroku čim večkrat stal ob strani, je Frédéric svojega delodajalca, podjetje Omnitrans, prosil za neplačan dopust. Sodelavci pa so ga presenetili z dobro novico. Frédéric bo lahko doma ostal več kot eno leto, in to brez finančnih posledic. Njegovi kolegi, ki se jih je usoda male Louann globoko dotaknila, so namreč darovali svoje prosti dni in Frédéricu omogočili 262 dni plačanega dopusta.

V Franciji so šele aprila lani sprejeli zakon, ki v določenih primerih in če se s tem strinja delodajalec dovoljuje darovanje dopusta. Francija želi na takšen način pomagati družinam, ki zaradi tragedije ali drugih nepričakovanih dogodkov potrebujejo pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.