Tanja Žagar: "Dobra energija naju je takoj zbližala"

Foto: Pomurec.com
Foto: Pomurec.com
Tanjo Žagar smo vprašali, ali ji je oboževalec na koncertu v Odrancih res poskušal "seči med noge“, kot so poročali številni mediji.
Oglej si celoten članek

Mladeniča na fotografiji, ki je pretekli teden zaokrožila po spletu, je tabloid označil za "nesramnega oboževalca“, ki je poskušal Tanji Žagar "seči med noge“. Pevko smo vprašali, kaj se je res zgodilo.

Se vam pogosto zgodi, da si oboževalci dovolijo več, kot se spodobi?
Na svoje poslušalce sem ponosna, saj so kulturni, korektni in spoštljivi. Zato si zanje vedno rada vzamem čas, se pa žal večkrat zgodi tudi to, da se mi iz nastopa mudi naprej na naslednji nastop in se ne morem vsem posvetiti, kot bi si želela. A prav zato je nastala Žagarija, celodnevni izlet, na katerem se spoznavamo, družimo, zabavamo, imamo piknik, se fotografiramo in pogovarjamo ves dan! To mi ogromno pomeni!

Na kaj ste pomislili, ko se je fantova roka znašla nevarno blizu robu vaše obleke?
Letos smo v Odrancih tako mi z mojo skupino Avantura kot tudi vsi obiskovalci, ki so nas prišli poslušat in se zabavat, kar prekipevali od energije. In dobro se spomnim trenutka, ko je ta simpatičen fant prišel tik pod oder. Bil je tako vesel in nasmejan, da naju je ta dobra energija takoj zbližala. S stiskom roke sva si samo izkazala navdušenje ob nepozabnem žuru in se z nekaj skupnimi gibi še malo 'pohecala'. Nagrado pa bi si zaslužil tisti fotograf, ki mu je v vsem dogajanju tistega večera uspelo ujeti prav ta trenutek, ki je na fotografiji videti veliko bolj " nevaren" , kot je bil v resnici!

Vam zvesti oboževalci sledijo po koncertih?
Veliko je zvestih poslušalcev, ki redno prihajajo tako na moje nastope kot tudi na koncerte. Veliko je tudi tistih, ki so bili z menoj na skoraj vseh šestih Žagarijah. Imeti takšno zvesto publiko, je nekaj najlepšega! Kar nekaj prijateljskih in tudi romantičnih vezi se je spletlo ravno ob mojih pesmih in takšne stvari se me dotaknejo. Pred kratkim sem izvedela, da sta se nekaj let nazaj na enem od mojih nastopov na Štajerskem spoznala fant in dekle, ki bosta kmalu postala mož in žena. Želim si, da bi moja glasba združevala še naprej!

Se spominjate kakšne izredno lepe izkušnje, ki ste jo imeli z oboževalcem ali oboževalko?
Teh izredno lepih in nepozabnih izkušenj je veliko! Pred kratkim sem nastopila na prireditvi v Rogaški Slatini, kjer so imeli svojo plesno točko tudi učenci petega razreda tamkajšnje osnovne šole. Čez nekaj dni pa poštar prinese kuverto, v kateri je bilo 25 pisemc učencev in še pismo razredničarke. Prav vsak od otrok mi je nekaj lepega napisal in seveda imam vsa ta pisma shranjena v prav posebni mapi.

Pred nekaj leti pa sem dobila elektronsko sporočilo, v katerem mi je dekle napisalo, da že več let ni imela stikov s svojim očetom, da pa jo je videospot za pesem Tiho, tiho čas beži spodbudil, da zopet naveže stik z njim. To je res naredila in oba sta me prišla poslušat in pozdravit na moj koncert v Kamnik. Nepozabni trenutki se mi dogajajo tudi z mojimi prijatelji, ki imajo motnje v razvoju in za katere velikokrat prepevam. So tako ljubeči in srčni! Z njimi mi je vedno lepo! Pa tudi tega ne bom pozabila, ko je na nastopu v Mariboru do mene prišla gospa, se mi predstavila, me prosila za podpis in mi povedala, da ima 92 let in da uživa ob poslušanju moje glasbe. Zelo je bila prisrčna in mi obljubila, da bo še prišla.

Ste imeli tudi kakšno negativno izkušnjo z oboževalci?
Ljudje smo si različni, zato so tudi moje izkušnje takšne in drugačne. A kakšnih res negativnih izkušenj, ki bi jih najraje kar izbrisala iz spomina, nimam, saj se držim reka, da lepa beseda lepo mesto najde.


Poletje je. Predstavljam si, da ste poleti zelo zaposleni. Ste našli čas za oddih?
Poletje je res delovno, saj je polno raznih prireditev, zabav, plesov in veselic. A glede na to, da smo z mojimi učenci do septembra na počitnicah, imam med tednom več časa. Odpravljam se na izlete, odkrivam nove kraje, v začetku julija sem obiskala Dubrovnik, veliko kolesarim, rolam, planinarim, berem knjige... Do konca počitnic se bom še malo zabavala v enem od vodnih zabaviščnih parkov, kakšen dan uživala v prečudoviti naravi na Dobrči, pa tudi kratek izlet na morje s prijatelji me še čaka. Ves ta čas pa bom z mislimi že v jeseni, saj pripravljam nov koncept in program za koncertno turnejo, ki se zopet začne v mesecu oktobru. Pa še nekaj moram v kratkem narediti. Moji pesmi "Arriva" in "Dadi ladi" že nestrpno čakata na svoj videospot!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.