Tasič ostaja župan

Foto: Žurnal24 Matic Tasič, nekdanji direktor Slovenski železnic
Hkratno opravljanje vlog, kot sta vodenje Slovenskih železnic in županovanje, ni mogoče, je bil jasen premier Borut Pahor. Matic Tasič pa še naprej zaseda obe funkciji.
Oglej si celoten članek

Matic Tasič še naprej ostaja župan občine Prevalje. Točke o nepreklicnem Tasičevem odstopu z mesta župana, ki jo je ta naslovil na podžupana občine Danila Vuta, sploh ni bilo na dnevnem redu. Vute je pojasnil, da je Tasič še župan Prevalj in da je trenutno na pregledih v bolnišnici.

Tasič je, odkar je marca prevzel vodenje Slovenskih železnic (SŽ), večkrat podal odstop z županske funkcije, 18. maja je podal nepreklicen odstop, vendar pa jih prevaljski svetniki niso sprejeli. Ni pa se odločil za možnost, ki mu je še ostala: lahko bi namreč sprožil ustavni spor.

SŽ zahtevajo celega človeka
''Če Tasič ne uspe doseči razrešitve z mesta župana Prevalj, bo moral razmisliti, da bo odstopil z mesta generalnega direktorja SŽ,'' je dejal Pahor in poudaril, da so železnice velik sistem, ki zahtevajo celega človeka.

Pahor pričakuje, da bo prevaljski občinski svet upošteval Tasičevo željo, da ga razreši s položaja župana, s čimer bi Tasič končal županski mandat in se popolnoma posvetil vodenju SŽ, kar zahtevata minister za promet Patrick Vlačič in nadzorni svet železnic, ki ga vodi Andrej Godec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.