Te dele stanovanja morate čistiti vsak dan

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nič hudega se ne bo zgodilo, če en dan spustite čiščenje, a vseeno so naslednje površine tiste, ki zahtevajo nenehno pozornost.
Oglej si celoten članek

Delovne površine v kuhinji
Pult, miza in štedilnik so tiste površine, za katere je treba redno skrbeti in jih čistiti. Tam pripravljamo hrano, hkrati na teh istih površinah puščamo torbice, pošto, ključe in številne druge malenkosti.

Tuš kabina
Najlažji način, da zmanjšate vodni kamen in plesen v kopalnici je, da o čistite vsak dan. To še posebej velja za tuš kabino. Po vsaki uporabi jo sperite in pobrišite.

Umivalnik
Bakterije, ki jih imamo na sebi, se po umivanju rok prenesejo na umivalnik in se tam nabirajo. Tako kot tuš kabino, tudi tega splahnite in pobrišite vsak dan.

Umazana posoda
Ostanki hrane nam otežujejo pomivanje posode in povečajo potrošnjo tekoče vode. Poleg tega, da ostanki hrane smrdijo, privabljajo tudi različne insekte v vašo kuhinjo. Zato je najbolje, če se posodo pomije takoj po uporabi, ne kasneje.

Kuhinjska tla
Glede na to, da je v kuhinji veliko hrane, je možno da vam je kakšen košček, drobtinica padla na tla, pod mizo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:15 19. September 2016.

    In kaj še ostane?

  • Mah dandanes se od žen pričakuje da hodjo v službo; normalno pol da je za gospodinjstvo manj motivacije kot včasih. …

  • 22:45 18. September 2016.

    Bo treba zaposlit gospodinjsko pomočnico. Dandanes so žene že preveč pametne za čiščenje...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.