Tega nikar ne poskušajte očistiti s kisom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kis gospodinje kujejo v zvezde, in to z razlogom. Velja namreč za vsestransko gospodinjsko sredstvo.
Oglej si celoten članek

Z njim lahko očistite marsikaj, na primer vodni kamen v grelniku, zelo učinkovit je tudi pri odstranjevanju maščobe in neprijetnih vonjav. Obstajajo pa površine, ki jih s kisom ne smete čistiti.

Površine iz granita ali marmorja
Kis je zelo agresiven in lahko poškoduje občutljive površine. Če so vaše kuhinjske ali kopališke površine iz granita ali marmorja, jih nikar ne čistite s kisom. Uporabite čistila, ki so namenjena čiščenju tovrstnih površin.

Naprave z zaslonom na dotik
Kis lahko poškoduje premaz, ki je na tovrstnih zaslonih, ki nato ne bodo delovali več brezhibno. Uporabite blaga čistila in krpe iz mikrovlaken.

Prostor, kjer so kupček pustili vaši ljubljenčki
Če imate doma hišne ljubljenčke, ni priporočljivo, da s kisom očistite mesta, kjer so se podelali. Ker imajo izostren voh, jih bodo namreč ti prostorčki po čiščenju s kisom še bolj privlačili in jih bodo zato še pogosteje označevali.

Pohištvo s premazom
Premaz ima predvsem pohištvo iz lesa, ki ga ščiti pred vlago. Kis lahko ta premaz in tudi les poškoduje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.