Tega raje ne jejte, ko je vroče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V vročih dneh, ki prihajajo, je bolje, da se nekateri hrani in pijači izognete.
Oglej si celoten članek

Čeprav vam v trgovini ponujajo citruse, pojdite mimo. Citrusi so sadeži, ki so najboljši pozimi. 

Če vam zadiši govedina, morate upoštevati, da lahko vplivajo na temperaturo vašega telesa. Hrana, ki vsebuje veliko proteinov in maščob, se počasi premika skozi prebavni trakt, zaradi česar vaše telo porabi več energije.

Dobro razmislite tudi, preden si privoščite kavo ali čaj. Zaradi obojega boste pogosteje šli na stranišče, saj pospešujejo izločanje soli in vode iz telesa in vas na tak način dehidrirajo. Posezite raje po svežem soku. 

Ovsene kosmiče, rjavi riž in polnozrnate izdelke nadomestite s smutiji, saj podobno kot govedina vaše telo silijo k povečani porabi energije in povišajo temperaturo vašega telesa. 

Nekateri odsvetujejo uživanje školjk poleti, saj je poletje čas, ko se razmnožujejo. V tem obdobju naj ne bi bile tako okusne. To ne velja za gojene školjke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:25 29. Maj 2016.

    Na kmetih, v starih časih, so poleti že ob 10h jedli ali kislo repo ali kislo zelje ali kislo mleko. …

  • 01:17 29. Maj 2016.

    Sestavljalec/sestavljalka nima pojma o prehrani. Citrusi rastejo v toplih krajih in se jih tam tudi je, ker hladijo telo. In …

  • mph
    21:47 28. Maj 2016.

    Khm, uživanje školjk se poleti odsvetuje zaradi ČISTO DRUGIH razlogov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.