Telečji zrezki z rožmarinom

Foto: Žurnal24 Kot prilogo ponudite v pečici pečeno zelenjavo in krompir. (Foto: Shutterstock)
V mrzlih dneh naj zadiši po marinadi, ki prikliče vonj poletja. Z mešanico mediteranskih začimb se odlično ujame teletina.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 4 telečje zrezke
  • sol in poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • timijan
  • vejico rožmarina
  • malo pehtrana
  • lovorov list
  • limonino lupinico
  • maslo za pečenje



Priprava:

  • Zrezke solite in poprajte.
  • V posodi pripravite marinado iz dišavnic – rožmarin osmukajte, lovorov list in pehtran drobno narežite, dodajte malo nastrgane limonine lupinice in zmešajte s preostalimi začimbami in olivnim oljem.
  • Zrezke z marinado dobro natrite, pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj dve uri, še bolje čez noč.
  • Pred peko zrezke odcedite. Na hitro jih specite na vročem maslu – zrezki bodo mehki in okusni, če jih boste na vsaki strani pekli okoli 7 minut.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.