Telefonske težave na Tahitiju

Foto: Egon Bajt, Cankarjev dom Ljubljana
Foto: Egon Bajt, Cankarjev dom Ljubljana
Komorni operi kultnih ameriških skladateljev, Leonarda Bernsteina in Giana Carla Menottija, si lahko v Cankarjevem domu ogledate nocoj ob 19.30.
Oglej si celoten članek

Rdeča nit oper z naslovom Telefon (Gian Carlo Menotti) ter Težave na Tahitiju (Leonard Bernstein) je vprašanje, kako ustvariti uspešno partnersko zvezo.

V Menottijevi operi ima poleg Bena in Lucy glavno vlogo telefon, ki postane medij, brez katerega komunikacija med partnerjema ni mogoča. Njun odnos na komičen način prikaže, kako nas sodobna komunikacijska sredstva odtujujejo drug drugemu. Enako učinkujejo tudi fotografije in filmi, ki z idilično sliko obljubljajo zadovoljstvo, obenem pa porajajo vprašanje, ali so umetno ustvarjene podobe res odsev naših želja in potreb.

To je tema Težav na Tahitiju, kjer par kljub navidezno lepemu življenju, ki ustreza vsem družbenim normam, ni srečen. Iluzija je votla lupina brez vsebine. Para to vsebino iščeta različno, situacije pa hitro preidejo v karikaturo sodobnega človeka, ki svoja čustva odriva in jih nadomešča s podobami iz filmov in revij. Le vprašanje časa je, kdaj bodo potlačena čustva privrela na dan. Kako doseči srečo v družbi odtujenih posameznikov? Hrepenimo po pravljici, vendar, ko jo imamo, nas pogosto pusti prazne in razočarane. Kje iskati srečo? Si lahko priznamo ljubezen iz oči v oči?

Cena vstopnice znaša 18 evrov, za gledalce do 25 let in starejše od 65 let ter upokojence pa 15 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.