Tem ljudem se komarji izogibajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Verjetnost, da vas bo pičil komar, bo manjša, če boste storili to.
Oglej si celoten članek

Nova študija, ki so jo objavili na spletni strani Curent biology, razkriva, da se komarji izogibajo osebam, ki so jih poskušali z udarcem pokončati. Komar bo namreč človekov vonj povezal z negativno izkušnjo in si za malico raje izbral drugo osebo, po možnosti tako, pri kateri še ni poskusil svoje sreče.

Proces učenja je odvisen od nevrotransmiterja dopamina, ki ga imajo tako ljudje kot tudi komarji.

Komarji so bili en dan izpostavljeni stroju, katerega vibracije naj bi simulirale človeški udarec. Te vibracije so spremljale vonjave določenih oseb. Naslednji dan so komarji lahko izbirali med različnimi osebami in ugotovitve so pokazale, da so se izogibali tistim, katerih vonjave so spremljale vibracije preteklega dne. Izogibanje je trajalo več dni, so pokazale nadaljnje raziskave.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:07 31. Januar 2018.

    pametni ko kure

  • 09:43 31. Januar 2018.

    Pisunska slovnica na Žurnalu, ni kaj. TEH LJUDI SE KOMARJI IZOGIBAJO. Mater, ste res eni reveži.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.