Temne črte? K zdravniku!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nepravilnosti na nohtih so lahko znak nekaterih bolezni, predvsem kažejo na težave z jetri, pljuči pa tudi srcem.
Oglej si celoten članek

Svetli nohti

Zelo svetli nohti lahko kažejo na slabokrvnost, nakazujejo srčno popuščanje ali bolezni jeter. Na hepatitis kažejo zelo svetli nohti s temnejšim robom prsta pod njimi. Na težave z jetri kažejo tudi rumenkasti prsti.

Rumeni nohti

Eden od najpogostejših vzrokov za rumene nohte je glivična okužba. V nekaterih primerih so znak bolezni ščitnice, pljuč, sladkorne bolezni ali luskavice.

Modrikasti nohti

Telesu primanjkuje kisika. Za to je lahko vzrok pljučnica, z modrikastimi prsti pa so lahko povezane tudi nekatere težave s srcem.

Suhi in krhki nohti

Suhi in krhki nohti so pogosto povezani z boleznijo ščitnice. Kadar se lomijo in cepijo ter so rumeni, gre najverjetneje za glivično okužbo.

Temne črte

Če se pod nohtom pojavijo temne črte, je treba takoj k zdravniku, saj lahko nakazujejo melanom, najbolj nevarno obliko kožnega raka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.