Teranov liker

Foto: Žurnal24 Na zdravje!
Kraškega Terana se največ popije mladega, saj je tedaj izjemno svež, razigran in s čudovito sadno aromo. Poskusite tudi odličen Teranov liker!
Oglej si celoten članek

Kako ga pripravite:
Vino zlijte v posodo, dodajte cimet in segrevajte do vrelišča. Med segrevanjem počasi dodajajte sladkor. Vino ne sme zavreti, sicer vam bo alkohol pobegnil v zrak.

Ko se sladkor stopi in ko manjka le še malo, da vino zavre, plin oziroma elektriko ugasnite, dodajte rum in premešajte.

Pokrijte in pustite toliko časa, da se malo ohladi. Po želji lahko liker izboljšate tako, da v oprane in vroče steklenice, kamor ste nameravali ustekleničiti liker, dodate zmrznjene gozdne sadeže, borovnice, višnje, maline ali jagode in čez nalijete rahlo ohlajen liker.

Steklenice zamašite, pokrijte s krpo in hladite čez noč, nato pa pospravite v hladen temen prostor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.