Terenski mini s trakov sosedov

Foto: Žurnal24 Minis SAV bo prvi Minijev avtomobil, ki ga ne bodo izdelovali v tovarni v Oxford
BMW bo minija 4x4 izdeloval nedaleč od slovenske meje. Bavarci so namreč potrdili, da bodo malega terenca izdelovali v tovarni Magne-Steyr v avstrijskem Gradcu.
Oglej si celoten članek

Mini SAV (sports activity vehicle), kot ga imenujejo pri BMW, bo na proizvodnjih trakovih nadomestil BMW X3, katerega proizvodnja se seli v matično tovarno v Spartanburgu.

V BMW so pojasnili, da so se za prenos proizvodnje izven matičene Minijeve tovarne v Oxfordu odločili, ker se ta že zdaj težko bojuje z naročili kupcev za druge modele: minija, minija convertible in minija clubman.

Za avstrijsko tovarno to po drugi strani pomeni veliko priznanje za dosedanje uspešno delo z BMW. Slednji ob tem poudarja visoko zaupanje v razvojne in proizvodnje sposobnosti Magne-Steyr, odločitev pa bo omogočila, da bo terenski mini lahko nadvse hitro zapeljal s proizvodnjih trakov. Sprva je bil prihod novinca predviden za leto 2009.

Doslej so se v javnosti pojavljala različna ugibanja o tem, kje bodo proizvajali novega minija. Med drugim so mnogi trdili, da bodo malega terenca proizvajali v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.