Tesno povijanje se vrača

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesno povijanje dojenčka, mamicam bolj znano kot "povijanje v štruco", se znova vrača v smernice otroške nege.
Oglej si celoten članek

Tesno povijanje seveda ni novost. Uporabljali naj bi ga že stari Grki in Rimljani, trend se je obdržal vse do šestdesetih let. Spodnesla naj bi ga želja po ležernosti, saj so mamice začele prisegati na udobnejša oblačila za malčke in s tem tudi na nove načine povijanja. Tako je za nekaj desetletij povijanje v štruco utonilo v pozabo, letos pa naj bi v Veliki Britaniji močno pridobilo na popularnosti, poroča Reuters.

Ne pretesno

S tesnim povijanjem naj bi dojenčkom do tretjega meseca omogočili boljši spanec. Metoda oponaša tesno okolje, podobno tistemu, ki ga je bil dojenček vajen v maternici. Strokovnjaki na splošno ugotavljajo, da je tesno povijanje dojenčkom v pomoč pri spanju, vendar opozarjajo, da povijanje ne sme biti pretesno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.