Tess Holliday je uspel veliki met

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Model za večje številke Tess Holliday je v svetu mode vse bolj uspešna. Uspelo ji je namreč to, kar ni uspelo še nobeni debeluški – podpisala je pogodbo s slovito agencijo Milk Management.
Oglej si celoten članek

Tess nosi konfekcijsko številko 52. Visoka je le 165 centimetrov, tehta pa 117 kilogramov, kljub temu je pristala na naslovnici revije People in podpisala pogodbo s slovito agencijo za manekenke Milk Management, ki doslej pod svoje okrilje še nikoli ni vzela tako majhne in težke ženske.

Tess res ne bi mogli opisati kot tipično začetnico v svetu mode. Američanka je namreč stara že 29 let in ima 9-letnega sina. Dokazala pa je, da se z močno voljo lahko pride zelo daleč.

Tess je odraščala v  Mississippiju, kjer so jo že od malih nog zbadali zaradi teže. Ko je bila stara 17 let, je pustila šolo in se posvetila svojim sanjam – postati model za večje številka. Njeni začetki v svetu mode niso bili rožnati. Ker je bila predebela, je nihče ni najel. Zaslovela je šele leta 2011, ko je sodelovala v šovu Heavy, v katerem pri hujšanju spremljajo ljudi s prekomerno težo.

Uspeh je ni zapustil. Medtem smo jo lahko videli že v številnih revijah, med drugim tudi v italijanski izdaji Vogue in na naslovnici People. "Sem seksi, samozavestna in odločna. Požvižgam se na tiste, ki so drugčnega mnenja,“ se glasi njen moto.

Debela, a zdrava

Na Tess pa ne letijo le hvale, ampak tudi kritike. Manekenka sicer ves čas poudarja, da nikogar ne želi spodbuditi k nezdravemu načinu življenju. Tudi sama se prehranjuje zdravo in telovadi, pravi 29-letnica. "Sem debela, a lepa,“ pravi Tess, ki želi, da bi se v svoji koži dobro počutile tudi druge debeluške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.