Test: Preverite, ali so vaše noge primerne za visoke pete

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Razkrivamo vam test, ki pokaže, ali so vaša stopala primerna za čevlje z visokimi petami ali so bolj za raven podplat.
Oglej si celoten članek

Pedikerka Emma Supple pravi, da obstaja test, ki vam razkrije, ali so vaše noge „ustvarjene“ za čevlje z visokimi petami ali ste bolj za nizko obutev. Pedikerka pravi, da so nekatere ženske rojene za vrtoglave petke, spet druge trpijo v nekajcentimetrskih petah. Test, ki ga priporoča Emma je baziran na kosti, ki povezuje našo nogo s stopalom. Od te je odvisno, kakšni čevlji vam bolj godijo.

Usedite se na stol, sezujte čevelj in nogo iztegnite pred sabo. Stopalo naj bo sproščeno. Če se stopalna kost povesi proti tlom, je vaša noga pripravljena na izziv čevljev z visokimi petami in vas noge ne bodo tako hitro zabolele. Če pa je vaše stopalo pravokotno na nogo (nart pravokotno na piščal), je bolje, če se odločite za čevlje z nizko peto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.